USA

Tengerentúli tanulságok

Ami Európában elképzelhetetlen, az Egyesült Államokban valósággá vált: a baloldali szavazók derékhadát mélyen vallásos, életvédő nézeteket valló migránsok adják. Mindeközben az amerikai liberális értelmiség egy új veszélyfogalom, a „keresztény nacionalizmus” bejáratásán dolgozik.

 

Bosszús egek ostorai

Nehéz idők

Ma legszívesebben a Kárpát-medencéről írnék, arról a folyamatról, amelynek során már hatszáznál több településről mondta valaki, hogy fontos számára, hogy szívébe fogadta. Nagy szónak tűnik, de komolyan gondolom, hogy régiónk jövője, értékeinek megmaradása attól függ, hogy mi magyarok a trianoni kesergésünket át tudjuk-e változtatni az összetartozás örömére. Képesek vagyunk-e összefogni nemzettársainkkal és őseink polgártársaival. Hogy ez nem könnyű, mindannyian érezzük.

Cleaver képviselő "imádkozik".

Ámenből Awomen

A helyzet kétségtelenül tragikomikus. Ráadásul nemcsak azt nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, hanem azt sem, hogy gúnyolódásról vagy megtörtént esetről szólnak a hírek.

Olvasom ugyanis, hogy Emanuel Cleaver demokrata párti képviselő a Kongresszus január 4-ei ülésének megnyitásakor mondott imáját úgy fejezte be, hogy a végső Amenhez hozzá tette Awomen.